Interview

Erik en Pleun

 

Interview - Westrik

“In Westrik’ kun je echt een thuis maken
van je nieuwe woning!”

In 2005 namen Erik en Pleun bij toeval de afslag Prinsenbeek. Ze waren op zoek naar een woning om te gaan samenwonen en hadden inmiddels al heel wat dorpen in de omgeving van Breda bezocht. In Prinsenbeek voelden ze zich meteen thuis.

“Wij zijn import” vertelt Erik. “Ik woonde in Bergen op Zoom en Pleun in Tilburg. We besloten ergens tussenin te gaan wonen en dan is Breda met afstand de leukste stad. We zochten iets in het centrum, maar als je ’s avonds om half zeven thuiskomt en dan nog een half uur bezig bent met het vinden van een parkeerplaats, dan is dat toch allemaal wat minder.”

 

Afslag Prinsenbeek

“Wonen in een dorp leek ons ook wel wat”, aldus Pleun. “We bezochten heel wat omliggende dorpen en op een dag namen we bij toeval de afslag Prinsenbeek. Dat kenden we helemaal niet, maar het voelde meteen goed. Het dorp ligt heel landelijk, maar is heel goed te bereiken en het leeft echt. Wij vonden het direct een geweldige plek om te gaan wonen.”
 

Nieuwe zoektocht

“We kochten een tweekapper uit 1996 die op zich prima was, maar een bestaande woning is nooit helemaal precies wat je zoekt.  Eerdere bewoners hebben al keuzes voor jou gemaakt en op een gegeven moment ga je dingen missen. We hadden inmiddels twee zoons gekregen, Thomas en Mees, en ik wilde wel graag een aparte werkkamer omdat ik geregeld thuis werk. Een nieuwe zoektocht begon.”


Leuk leven

“Zelf een huis bouwen leek ons wel wat. Maar óf de locaties van de kavels waren niet goed óf de prijzen waren te hoog. En toen hoorden we in 2017 over Westrik’. We verdiepten ons in het plan en waren er snel uit: hier wilden we wel kopen. Niet alleen omdat de woningen ons aanspraken, maar vooral ook omdat het in ons eigen Prinsenbeek was.  Wonen in Prinsenbeek is namelijk heerlijk. Je hebt hier alles wat het leven zo leuk maakt. Een gezellig verenigingsleven, alle voorzieningen om de hoek en op de fiets ben je binnen 20 minuten in hartje Breda.”

 

Opties shoppen

“Voor ons was Westrik’ een logische volgende stap in ons leven. We krijgen nu nog meer ruimte in en om het huis, in een prachtige groene leefomgeving met volop mogelijkheden om onze twee-onder-een-kapwoning helemaal in te delen zoals wij dat graag willen. We hebben flink geshopt in de optielijst en kozen onder meer voor een extra werkkamer, een uitbouw van 2,5 meter en een volledig ingerichte zolder. Het is geweldig dat er in Westrik’ nog heel veel mogelijk is om van je huis echt een thuis te maken.”