Nieuws over Prinsenbeek en Westrik

De finale

De afgelopen jaren heb ik u allen in een zevental stukjes kunnen vertellen over de gerealiseerde natuur in Westrik. Gerealiseerd is misschien niet helemaal het goede woord. In gang gezet zou misschien beter zijn. Maar ja, dat klinkt weer zo kantoortaalachtig. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat natuur veranderlijk is. En ook een tikje onvoorspelbaar. Misschien is dat laatste gebrek aan precieze kennis bij ons, de waarnemers. 

Lees de blog van Ido Borkent

Maaien of niet: dat is de vraag.

Het afgelopen lente- en zomerseizoen, eigenlijk het eerste groeiseizoen op Westrik, is goed maar ook niet geheel probleemloos verlopen. Het weer was in het begin van het jaar erg nat, daarna erg droog, toen weer soms lang heet en droog, en uiteindelijk werd het een soort van normaal. Bestaande vegetaties en beplantingen kunnen hier allemaal nog redelijk tegen. Vers geplante bomen en struiken minder goed.

Lees de blog van Ido Borkent

Bouw laatste fase Westrik' feestelijk van start

Op 22 oktober jl. vond de feestelijke start bouw van de laatste fase in Westrik plaats. De toekomstige bewoners van deze laatste 25 woningen waren allemaal aanwezig. Stijn (6) en Lieke Koijen (9), die er ook gaan wonen, hielpen wethouder Daan Quaars (bouwen en wonen) met het boren van de eerste paal. Olaf Senden, algemeen directeur van Giesbers, beloofde de woonwensen van de toekomstige bewoners hier te gaan waarmaken. Hij zei ook dat hij de woningen in het vierde kwartaal van 2020 wil opleveren. Waarbij hij nog wel een slag om de arm hield, door te wijzen op de moeizame levering van bouwmaterialen. De eerste fase van Westrik is inmiddels volledig opgeleverd. 

Giesbers wint prijs voor duurzaam Westrik'

Tijdens het SKG Jaarcongres op 7 november jl. in Den Haag is de publieksprijs voor duurzame gebiedsontwikkeling uitgereikt aan Giesbers voor project Westrik. Giesbers laat zien dat duurzaam bouwen veel verder kan gaan dan rekening houden met energiebesparing alleen. In Westrik wordt natuurinclusief gebouwd. Een manier van duurzaam bouwen, waarbij de natuur een prominente rol krijgt en het behoud en de ontwikkeling van biodiversiteit belangrijk zijn. In Westrik is dat goed gelukt. Samen met onze partners hebben we een stap verder gedacht, zodat er een meerwaarde ontstaat voor de natuur én voor de leefomgeving van de bewoners van Westrik. 

Lees meer

100% verkocht!

Vorige week is de allerlaatste handtekening gezet voor een mooie twee-onder-een-kapwoningen in Westrik. Daarmee zijn alle woningen in Westrik verkocht! Wij wensen alle toekomstige bewoners veel woonplezier.

Het laatste nieuws uit Westrik

Nieuwsbrief juni 2019

Vorige week is er weer een nieuwsbrief verstuurd. Nog geen twee jaar geleden ging de website woneninwestrik.nl online en nu al zijn zo goed als alle 113 woningen verkocht én worden de eerste binnenkort opgeleverd. De laatste woningen wachten nog op nieuwe bewoners, we presenteren de zes nog die nog te koop zijn graag in deze nieuwsbrief. Ook neemt Ido Borkent je weer mee op pad, deze keer door de ecologische verbindingszone (EVZ). En tot slot nog extra aandacht voor groen, duurzaam en energiebewust wonen in Westrik. We wensen je veel leesplezier en alvast een mooie zomer.

Bekijk de nieuwsbrief

Feestelijke start bouw fase 1b

Op dinsdag 26 maart vond de officiële start bouw van fase 1B plaats. Het werd een feestje met een hapje een drankje en een confettikanon dat in werking werd gesteld door John de Beijer, Directeur Ontwikkeling en Commercie van Giesbers en Daan Quaars, Wethouder Bouwen en Wonen Gemeente Breda. Ook de toekomstige bewoners van Westrik hadden een rol tijdens het boren van de eerste paal op de bouwlocatie. Voorzien van bouwhelm en straatnaambord met huisnummer mochten zij symbolisch de eerste schop in de grond van hun kavel zetten. Ter afsluiting werd gezamenlijk het glas geheven op de nieuwe woonomgeving. In fase 1B worden 41 koopwoningen gebouwd, waarvan 8 energieneutrale nul-op-de-meter woningen. Ook komen er 8 huurwoningen in deze fase.

Feestelijke start bouw Fase 1B
Feestelijke start bouw Fase 1B
Feestelijke start bouw Fase 1B
Feestelijke start bouw Fase 1B
Feestelijke start bouw Fase 1B
Feestelijke start bouw Fase 1B
Feestelijke start bouw Fase 1B
Feestelijke start bouw Fase 1B
Feestelijke start bouw Fase 1B
Feestelijke start bouw Fase 1B

Westrik draagt een zaadje bij aan Nationale Zaaidag

Op 22 april is het Nationale Zaaidag; dé dag om bloemen te zaaien voor de bij en de vlinder. De Zaaidag is een initiatief The Pollinators, een organisatie die streeft naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. En dat is hard nodig, want bestuivers zoals bijen en vlinders hebben het zwaar. Giesbers draagt de ludieke acties van The Pollinators een warm hart toe. Vandaar dat we ook in Westrik graag meedoen aan de Nationale Zaaidag. De toekomstige bewoners van Westrik ontvangen bij de oplevering van hun woning een zakje biologisch zaad om dit in de Ecologische Verbindings Zone te verspreiden. Hiermee dragen we met zijn allen ons ‘zaadje’ bij aan de biodiversiteit van Westrik.