Westrik; gelegen ten zuiden van Prinsenbeek

 

Het beste van dorp en stad 

Westrik is een buurtschap ten zuiden van Prinsenbeek. Het dorp valt sinds 1997 onder gemeente Breda. Toch heeft het oude Prinsenbeek, dat in 1796 een zelfstandige parochie werd, zijn dorpse identiteit weten te behouden . Hier woon je er nog echt buiten, terwijl bruisend Breda vlakbij is. Zoek je rust en ruimte of de hectiek van het centrum? In Westrik vind je het allemaal.

 

 

 

Een levendig dorp

Prinsenbeek is een levendig dorp met tal van voorzieningen. Je kunt er prima winkelen, er zijn supermarkten, kledingwinkels en tal van restaurants. Ook vind je er kinderopvang, basisscholen en een middelbare school. Daarnaast vind je in Prinsenbeek verschillende sportclubs, van voetbal en hockey tot tennis en golf. Je hebt er dus alles wat je nodig hebt om je thuis te voelen, in een omgeving waar het heerlijk wandelen, fietsen en ontspannen is.  

 

 

Natuur in Prinsenbeek

 

Stad en cultuur van Prinsenbeek bij Breda

 

Goed bereikbaar

Westrik ligt aan de zuidzijde van Prinsenbeek en is goed bereikbaar vanuit alle windstreken. De A16, A58 en A59 zijn vlakbij en het station van Breda vind je op slechts 6 km afstand. Met de fiets zit je zo in hartje Breda met zijn enorme aanbod van winkels, horeca, kunst en cultuur. En zoek je de natuur op? Met een paar minuten fietsen zit je in Park Over-Bos of kun je eindeloos genieten in het uitgestrekte Liesbosch.

 

Ligging Westrik Prinsenbeek